De Kruitfabriek wordt ook uniek locatie voor crèche

26.06.2019

“Infano is een ‘overkoepelende sociale ondernemer’, zoals wij dat noemen. We hebben in heel Vlaanderen en Brussel ongeveer 150 locaties. Een groot deel daarvan focust op voor- en naschoolse opvang voor kinderen tot 12 jaar. Op 42 plekken hebben we kinderdagverblijven voor jonge kinderen tot 3 jaar. Elke dag vangen onze 580 medewerkers zo’n 16.000 kinderen op. Onze centrale organisatie biedt ondersteuning aan de teambegeleiders en de mensen op de vloer, en voert inspecties uit. Zo garanderen we de kwaliteit.”

“Rond de binnenstraat in De Kruitfabriek bouwen we met Infano from scratch binnen een soort box een kinderdagverblijf. Daarin zullen een dertigtal kinderen van 0 tot 3 jaar opgevangen kunnen worden in 2 leefgroepen. Er komt ook een mooie, veilige speeltuin. We merken in de regio een grote vraag naar kwalitatieve kinderopvang. Met Infano hebben we nu al een crèche vlakbij het ziekenhuis en een op de Mechelsesteenweg; de nieuwe locatie in De Kruitfabriek vormt daarop een mooie aanvulling.”

“De bouw van de box is volop aan de gang. Aangezien we een eigen technische dienst hebben, gaat dat vrij snel. Tegen eind 2018 zal onze nieuwe stek normaal gezien volledig klaar zijn. De vraag is er, want op en rond de 4 Fonteinen-site wonen, werken, winkelen en ontspannen heel wat gezinnen met kleine kinderen. Dankzij de verscheidenheid aan organisaties en de eventlocatie met café is De Kruitfabriek in elk geval een unieke locatie!”