Investeren in 4 Fonteinen. Iets voor u?

10.03.2019
Steeds meer particulieren kiezen eieren voor hun geld en investeren in vastgoed in de directe leefomgeving, dat ze in eerste instantie verhuren, vaak met de intentie om de woonst op latere leeftijd zelf te betrekken. Één van de kopers die besloten te investeren in het 4 Fonteinen project is Bruno Apostel. Hij investeerde in twee appartementen en wist in geen tijd huurders aan te trekken.
 
Waarom ging uw keuze naar een investering in 4 Fonteinen?
 
In mijn zoektocht naar het ideale verhuurappartement waren drie factoren allesbepalend: de bouwkwaliteit, de faciliteiten en de locatie. Die combinatie weet 4 Fonteinen zeker te combineren. Het gebouw voldoet aan de laatste woonnormen en geniet van ruime leefterrassen. Deze plek tussen de waterstromen biedt zeker en vast meerwaarde bij eventuele herverkoop. Daarnaast zijn er ook voldoende ondergrondse parkeerplaatsen en bergruimtes beschikbaar. De synergie van locatie, faciliteiten en bouwkwaliteit resulteert in de ideale woonplek, en dus ook in een ideale verhuurinvestering.
 
Heeft u meerdere projecten vergeleken vooraleer u tot uw investering overging?
 
Jazeker. Ik heb ook andere vastgoedprojecten uit de ruime regio bezocht en vergeleken. Daar ben ik steeds afgehaakt op de locatie. Ik wilde investeren in vastgoed waar mijn kinderen of ikzelf op een later moment zelf zouden kunnen gaan wonen, maar dat is op heden niet aan de orde. Daarnaast kocht ik in het verleden reeds meerdere panden aan bij Matexi en wonen we momenteel zelf in een woning van de firma. De mooie ligging aan het water en de goede ervaringen met Matexi hebben dus de doorslag gegeven.
 
Zijn je appartementen intussen verhuurd?
 
Ja, de zoektocht naar huurders ging zeer vlot. Ik ben niet in zee gegaan met makelaars, maar heb zelf alles geregeld. In minder dan twee weken vonden beide appartementen hun bestemming. Eén plaatsbezoek bleek telkens voldoende om de huurders te overtuigen. Ik ben alvast erg tevreden met mijn investering.