Blog

26.08.2019
Plaats voor 240 leerlingen in Innovatieve school

Op de 4 Fonteinen-site opent in september 2021 een gloednieuwe school. 240 leerlingen zullen er terecht kunnen om te leren en te spelen in en rond een gebouw op hun maat. Schepen van onderwijs Jo De Ro en directeur Kurt Meeus van scholengroep SCOOP zijn alvast enthousiast.

26.08.2019
Troeven voor bewoners én investeerders

Het eeuwenoude gezegde “locatie, locatie, locatie” is nog steeds van tel in de vastgoedsector, nu meer dan ooit. Bij de aankoop van onroerend goed blijft de ligging primordiaal. Nieuwbouwprojecten die zich in of nabij het centrum van steden en gemeenten bevinden, bieden daardoor bijzondere troeven.

20.08.2019
De Kruitfabriek zet 4 Fonteinen in vuur en vlam

Een masterplan ontwikkelen, de nodige vergunningen verkrijgen, de juiste partners vinden,... dat alles vraagt tijd. Ondertussen staan gebouwen leeg en blijven terreinen open. Matexi stelt ze maar al te graag ter beschikking voor uiteenlopende tijdelijke initiatieven. Zo ontstaan er dynamische, creatieve, culinaire en culturele ontmoetingsplekken, krijgt de ‘lege’ plek een boost en maakt de buurt op een ongedwongen manier kennis met het

17.07.2019
Nieuwe samenwerkingsovereenkomsten voor 4 Fonteinen goedgekeurd
11.07.2019
Waarom kiezen voor nieuwbouw?

Door de bevolkingsgroei, de vergrijzing en het ontstaan van kleinere gezinnen zijn er in ons land elk jaar minstens 32.000 bijkomende woningen nodig. Bij heel wat Belgen die op zoek zijn naar een woning, leeft het misverstand dat nieuwbouw duurder is dan de renovatie van een bestaand huis. Een nieuwbouw heeft nochtans heel wat voordelen en is op langere termijn dus zeker de juiste keuze.

10.07.2019
Investeren in de Vilvoordse Waterkant iets voor u?

We trappen ongetwijfeld een open deur in als we stellen dat het klassieke vermogensbeheer aan herziening toe is. De beurskoersen tonen momenteel een neerwaartse trend, het traditionele spaarboekje brengt vandaag de dag amper iets op en je betaalt meer belastingen op beleggingsinkomsten. Meer en meer wordt de investering in vastgoed naar voren geschoven als de beste manier om spaargeld te laten renderen. Niet alleen brengt het meer op dan het