Waarom kiezen voor nieuwbouw?

11.07.2019

1. ENERGIEZUINIG

Belgische woningen behoren tot de oudste van Europa: de woningen in ons land zijn gemiddeld 64 jaar oud. Oude woningen kampen vaak met problemen op het vlak van isolatie, elektriciteit, condens, vocht en schimmels, met hoge energiekosten en CO2-uitstoot tot gevolg. Dankzij de strenge normen is het duurzame en energiezuinige aspect bij nieuwbouw een vanzelfsprekendheid.

2. TOPKWALITEIT IN HUIS

Nieuwbouw maakt gebruik van de nieuwste materialen en technieken voor het grootste comfort en dito kwaliteit. Je nieuwe eigendom wordt tot in de kleinste details afgewerkt volgens jouw persoonlijke wensen. Dat is bij bestaande of gerenoveerde woningen niet evident.

3. GEEN VERBORGEN KOSTEN

Nog een argument om te kiezen voor nieuwbouw is de kostprijs. Bij nieuwbouw weet je vooraf precies wat je betaalt, maar bij renovatie krijg je altijd te maken met onverwachte kosten. Bovendien moet je voor de hele levensduur van jouw woning de hogere energiekosten meerekenen.

4. LANGDURIGE AANSPRAKELIJKHEID

Volgens de Woningbouwwet hebben bouwpromotoren, architecten en aannemers een tienjarige aansprakelijkheid voor ernstige gebreken. Als koper bent u in die periode dus beschermd tegen dat type van dure herstellingswerken. Ook de onderhoudskosten van nieuwbouwwoningen zijn laag, gezien alle technische installaties nieuw zijn.