Projectingenieur Bruno

De Vlaamse Waterweg NV is niet alleen de beheerder van de Vlaamse bevaarbare waterwegen, maar ook van heel wat terreinen erlangs. In Vilvoorde beheert ze het Zeekanaal Brussel-Schelde, de Zenne en een aantal percelen waarop de watergebonden bedrijvigheid in de laatste decennia is weggetrokken. In het project 4 Fonteinen staat de Vlaamse Waterweg dan ook in voor de heraanleg van het openbaar domein. Bruno Verwimp, Projectingenieur Investeringen, vertelt er meer over.

“De primaire functie van de Zenne is het afvoeren van regenwater”, steekt hij van wal. “Meestal doet de Zenne dat op een eerder gezapige wijze, maar wanneer er een stortbui op het verharde oppervlak van Brussel valt, verandert ze heel snel in een indrukwekkende stroom. Daarom kiezen we ervoor om, hoe idyllisch wandelen langs de waterlijn ook mag lijken, geen toegankelijke zones vlak langs de waterloop van de Zenne in te richten. Er komen wandelpaden aan de bovenzijde van de taluds. De oeverzone tussen de wandelpaden en de Zenne krijgt een maximaal groene invulling.”
“Het Broekplein - aangelegd in donkerkleurige kleiklinkers - zal op termijn doorlopen van aan het Zeekanaal over de Zenne tot aan de Schaarbeeklei. In een eerste fase – die we in juli 2018 willen afronden - leggen we het deel tussen het Zeekanaal en de Harensesteenweg aan. Als Matexi ‘t Brughuis volledig gerealiseerd heeft, starten we met de tweede fase: het stuk tussen de Harensesteenweg en de Schaarbeeklei. Ook de Kadeboulevard zal hoofdzakelijk uit donkerkleurige kleiklinkers bestaan, zodat de hele buitenomgeving van gebouw ’t Sas een stijlvol, samenhangend geheel zal vormen. Op de Kadeboulevard komen een bomenrij, een aantal zitbanken en een strook voorbehouden voor fietsers. De afwerking is ook voorzien begin juli 2018.” “De Vlaamse Waterweg NV zal trouwens nog een hele poos betrokken zijn bij de verdere uitbouw van het openbaar domein in Vilvoorde: niet alleen bij de ontwikkeling van 4 Fonteinen, maar ook in het projectgebied ten noorden van de Havenstraat. Verder hopen wij om er snel een aantal vrije bedrijfsterreinen te kunnen vermarkten, om op een duurzame manier bij te dragen aan de reconversie van de regio.”
Sales Consultant Elena
Als Sales Consultant ga ik nét een stapje verder dan de traditionele makelaar.
Tuinarchitect Pieter
Elk seizoen baadt in een andere sfeer
Architect Stefaan
We waren meteen overtuigd van de kwaliteiten van de locatie
Niels
Voor dit soort projecten zetten we sterk in op duurzaamheid, flexibiliteit en duurzaamheid
Klantenbegeleidster Katrien
Een eerste afspraak is vooral kennismaking tussen de koper en mezelf.
Werfleider Patrick
We kloppen lange dagen, maar de omgeving maakt het de moeite waard
Burgemeester Vilvoorde
Eén van de troeven van Vilvoorde is de ligging
Program Manager Klaas
We zorgen ervoor dat het masterplan perfect getoetst is aan de behoeften van de toekomstige inwoners.
Ken en Krista
Voor ons was het duidelijk dat Vilvoorde in volle ontwikkeling is.