WELKOM IN 
DE BUURT

Van oude industriële site naar bruisende buurt: de transformatie van de Vilvoordse waterkant is spectaculair. En de komende jaren zal die evolutie alleen maar verder versnellen. Hier zullen in totaal een duizendtal families een nieuwe thuis vinden.

Veel meer dan wonen

Veel meer dan wonen

4 Fonteinen is veel meer dan wonen alleen. Het is een buurt naar het model van de toekomst. Het combineert het beste van 2 werelden: de vrijheid van de bruisende stad en de veiligheid en toegankelijkheid van een warme buurt. Je vindt hier alles vlakbij: openbaar vervoer, onderwijs, een supermarkt, vrijetijdsactiviteiten,… noem maar op!

Water en Groen

Water en groen

Wonen aan het water is in – kijk maar naar bruisende wereldsteden als Londen, Parijs, Amsterdam, New York en Praag. Ook in ons land heeft waterfront development de laatste jaren zijn opmars gemaakt. Vroegere industriële havenzones worden getransformeerd in trendy wijken. Voeg daar nog een stevige portie groen aan toe en je hebt alles om tot rust te komen.

Mobiliteit

Uitstekend ontsloten

Dankzij de ligging bereik je 4 Fonteinen zeer vlot met verschillende vervoersmiddelen.

Met de auto en de trein sta je in een wip in Brussel, de luchthaven en Leuven. Ook de lijnbus en de waterbus hebben hier een halte. En de Vilvoordse handelszaken, vrijetijdsactiviteiten,… zijn makkelijk te bereiken met de fiets. 

Wist je trouwens dat 4 Fonteinen ook inzet op deelmobiliteit?

Dit is een buurt op mensenmaat, met veel sociaal contact.

De Kruitfabriek

De Kruitfabriek

De Kruitfabriek is een unieke hotspot op 4 Fonteinen. Sinds november 2014 wordt De Kruitfabriek uitgebaat door Madlion. Het gebouw doet dienst als een soort van cultureel geïnspireerde shelter.

Hier kan je niet alleen terecht voor allerlei evenementen zoals expo’s, lezingen, concerten, feestjes, marktjes,… Je vindt hier ook een fietsenherstelplaats, een crèche, een muziekschool, een cirucusatelier en sinds kort een koffiebranderij. Voor elk wat wils dus.

(Be)leven

Ontdek de 4 must do’s in 4 fonteinen Vilvoorde

Optimale ligging

4 Fonteinen geniet van een optimale ontsluiting, zowel voor de pendelaar als voor de automobilist.

Luchthaven

Luchthaven

Brussels Airport ligt op slechts 10 minuten rijden van de site. Van hieruit ontdek je de wereld!

Trein

Trein

Vanuit het station van Vilvoorde vertrekt ongeveer elke 10 minuten een trein naar Brussel, Mechelen, Antwerpen en de luchthaven.

Fiets

Fiets

  • Wekelijkse markt: 5 min.
  • Station Vilvoorde: 6 min.
  • Centrum Vilvoorde: 5 min.
  • School: < 1 min.
Bus

Bus

Op de site, aan het Brughuis langs de Schaarbeeklei, vind je een bushalte die je in een vijftal minuten naar het centrum van Vilvoorde brengt. Wie de andere richting uit wil, rijdt Brussel tegemoet.

Auto

Auto

De oprit van de E19 en de Ring rond Brussel liggen slechts 3 kilometer verderop. Vilvoorde is dan ook de ideale uitvalsbasis om vlot in Brussel, Mechelen en Antwerpen te geraken.

Ondernemer aan het woord

Ondernemer aan het woord

In 4 Fonteinen vonden we de geschikte locatie om de allereerste Vilvoordse koffiebranderij te openen. Elke dinsdag, woensdag en zaterdag maakt een barista hier de lekkerste (meeneem) koffie voor je klaar.
Kobe Leduc, Gayo
Altijd een vakantiegevoel

Altijd een vakantiegevoel

De ligging aan het water en de aanwezigheid van zoveel groen hebben mij overtuigd.
Dat ik elke dag het park en het kanaal zal zien, zal me voor de rest van mijn leven een vakantiegevoel geven.
Edit, bewoner 4 Fonteinen

Investeerappartement snel verhuurd

De bouwkwaliteit, faciliteiten en locatie waren voor mij doorslaggevend. In minder dan 2 weken waren mijn 2 appartementen verhuurd.
Investeerder 4 Fonteinen
CTA Elena

Interesse, vragen of suggesties?
Elena helpt je graag verder.