Nog een hele lente en zomer genieten in De Kruitfabriek
Nieuws

Nog een hele lente en zomer genieten in De Kruitfabriek

Sinds eind 2014 staat De Kruitfabriek bekend als een plek waar enerzijds regelmatig iets te beleven valt en waar anderzijds heel wat creatieve onderbezetters een vaste plek gevonden hebben. Initiëel betrof het initiatief een “pop-up” avontuur dat slechts 3 jaar zou duren. Intussen zijn we dus bijna 10 jaar verder en blijft De Kruitfabriek een begrip langsheen het Kanaal Brussel-Willebroek.

De finale plannen voor het gebouw zijn veelbelovend en ambitieus, maar aangezien in zo een ontwikkelingspuzzel vele stukjes op de juiste plaats dienen gelegd te worden duurt één en ander net iets langer dan eerst voorzien. Matexi en De Kruitfabriek hebben mekaar dan ook gevonden in een nieuwe verlenging van hun lopende overeenkomst en dit alvast tot 1 september 2024. Op die manier kunnen de bedrijven en creatievelingen die er onderdak hebben hun activiteiten nog iets langer voortzetten op de hun vertrouwde plek en kan De Kruitfabriek dus nog even doorgaan als evenementenlocatie.

Naar publieke werking toe blijven alvast de maandelijkse brocante en brunch op het programma staan (elke eerste zondag van de maand), maar daarnaast zullen er opnieuw iets meer activiteiten ingepland worden naar de betere lente- en zomermaanden toe.

Op die manier hopen de uitbaters iedereen die ooit van de unieke Kruitfabriek sfeer heeft genoten de kans te geven om nog een laatste herinnering mee te schrijven!

Alle info en de activiteitenkalender kan je terugvinden op de website van De Kruitfabriek.

Foto's: met dank aan De Wolf M.

Meer nieuws en inspiratie

Alle berichten
CTA Elena

Interesse, vragen of suggesties?
Elena helpt je graag verder.