Blog

25.02.2020
"Brug wordt sober, strak & tijdloos"

De kogel is door de kerk: de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Zeekanaal komt er! De vergunning voor deze iconische brug, die het nieuw aangelegde Broekplein op de 4 Fonteinensite zal verbinden met het tegenovergelegen 3 Fonteinen Park, werd ingediend. Als alles goed gaat, zullen de werken eind 2019 van start gaan. De Vlaamse Waterweg, beheerder van het Zeekanaal, organiseerde voor het ontwerp en de bouw van de brug een design- en

13.02.2020
4 Fonteinen sluit toekomstpact met studenten KUL
Studenten architectuur komen veel te weinig buiten en missen daardoor voeling met de realiteit. Dat is de overtuiging van Luc Eeckhout, docent Climate Design & Sustainibility aan de KUL. 4 Fonteinen wil hem te hulp schieten. De volgende maanden mogen de studenten van het eerste masterjaar hun ideeën loslaten op een echt bouwperceel in onze nieuwe stadsbuurt.
02.02.2020
Matexi kijkdag 2 februari
Maak kennis met de 4 Fonteinen site, de nieuwe, bruisende stadsbuurt die Matexi optrekt langs de Vilvoordse waterkant! Het nieuwe stadsdeel zal garant staan voor een perfecte mix van wonen, werken, winkelen en ontspannen. 4 Fonteinen biedt ruimte aan luchtige appartementen, ruime gezinswoningen, aantrekkelijke commerciële ruimtes en aangename kantoren. Het samenspel met de verkeersvrije fiets- en wandelpromenades langs het water, de groene…
02.12.2019
Architectuur op topniveau

Tussen Zenne en Zeekanaal wordt Waterzicht opgetrokken, een unieke landmark bestaande uit 78 ruime appartementen met royale terrassen en spetterende waterzichten, verdeeld over 7 verdiepingen. Voor het ontwerp van Waterzicht deed Matexi een beroep op het gerenommeerde architectenbureau Atelier Kempe Thill.

18.11.2019
Matexi ontwikkelaar van levendige buurten

Leefbaar, compact, slim en duurzaam. Dat is de stad van morgen volgens Gaëtan Hannecart, gedelegeerd bestuurder van Matexi Group. Dit familiebedrijf is al meer dan 70 jaar actief op de Belgische vastgoedmarkt en heeft ruim 40.000 realisaties op de teller staan. Hét paradepaardje van de ontwikkelingsvisie voor de toekomst? 4 Fonteinen, natuurlijk!

24.10.2019
Niet te laat voor woonbonus!
Vanaf 2020 dooft het fiscale voordeel van de woonbonus uit. Ben je op zoek naar een woning of een appartement en wil je toch nog genieten van de woonbonus? Beslis dan snel! Snelle beslissers genieten namelijk wél nog van de woonbonus. Wij deden de test!