Matexi, ontwikkelaar van levendige buurten

05.07.2019

“Matexi is niet zomaar een ontwikkelaar, maar gaat prat op de beleving van ‘de buurt’”, Zo steekt Jimmy Sterckx, regiodirecteur van Matexi Vlaams-Brabant, van wal. “Een woonst staat niet zomaar in het luchtledige. Ze staat in een buurt. En die speelt bij ons een centrale rol. Onze slogan is klaar en duidelijk: ‘Welkom in de buurt’. Matexi benadert elke buurt vanuit verschillende expertises op een integrale manier, met als doel de buurt en de stad te versterken met groene zones, speelpleintjes, fietsroutes, wandelassen en woonerven. Waar mogelijk voegen we extra voorzieningen toe, zoals een bushalte of buurtwinkel. Zo dragen we bij aan de identiteit en het karakter van de buurt en de stad en creëren we plekken waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. We zijn dus eerder een buurtontwikkelaar dan een projectontwikkelaar.” 


"Bij ons krijgt elke koper deskundige begeleiding, met aandacht voor de eigen visie."

- regiomanager Jimmy SterckxDOORDACHTE WOONBUURTEN MET EEN IDEALE LIGGING

De visie die Matexi op grote schaal hanteert in de nieuwe stadsbuurt 4 Fonteinen trekt de ontwikkelaar door in alle woonprojecten in Vlaams-Brabant. “Hoewel de meer dan 30 woonbuurten erg verspreid liggen in de provincie hebben ze telkens één gemene deler: ze genieten van een doordacht buurtconcept waarbij de inrichting en de architectuur van de woonbuurt maximaal aansluiten bij de omgeving. Zo bouwen we samen met de gemeente Machelen aan een harmonieuze vernieuwing van het centrum met een honderdtal gezinswoningen, appartementen, groene pleintjes en nieuwe fiets- en wandelpaden, een kinderdagverblijf en een buurthuis. Naast de meer ‘binnenstedelijke’ vernieuwingsprojecten bouwt Matexi ook aan gezellige nieuwe woonbuurten nabij de dorpskernen. De inwoners uit Vlaams-Brabant blijken daarnaast ook vlot hun weg te vinden naar onze talrijke projecten aan de Belgische kust.”

PERSOONLIJKE EN DESKUNDIGE BEGELEIDING

Naast de zeer grote aandacht voor de buurt, staat bij Matexi vooral de koper centraal. “De koper verdient niet enkel de ideale woonplek of een interessant rendement, maar vooral een persoonlijke en deskundige begeleiding met aandacht voor de eigen visie en stijl. Het is van het grootste belang dat alle partijen – de koper en wijzelf – het bouwproces in alle duidelijkheid, vertrouwen en openheid ervaren. Bij Matexi hanteren we een heldere koopformule: u koopt volledig instapklaar. Zo vermijdt u lange en moeizame besprekingen met aannemer of architect. We gaan er bij Matexi prat op onze kopers steeds de beste kwaliteit voor hun budget te bieden.”