Grote Banner Huren


ONTDEK ONS HUURAANBOD

Heb jij je oog laten vallen op je droomwoning in 4 Fonteinen, maar heb je net niet genoeg startkapitaal om ze aan te kopen? Dan is HappyNest er voor jou!

HappyNest is een initiatief van Matexi en BNP Paribas Fortis dat betaalbaar en duurzaam wonen toegankelijker wil maken. Je huurt de woning eerst een aantal jaar, en hebt de mogelijkheid om (met een deel van jouw reeds betaalde huurgeld) de woning aan te kopen in jaar 5 of 6. Zo woon jij reeds in je droomwoning én blijf je je spaarboekje verder aanvullen.

Vanwege het grote succes is het huurkoop aanbod tijdelijk uitgeput. Interesse? Schrijf je in op de wachtlijst.

HappyNest

Huur nu koop later, dat is...

Hoe verloopt een woning huren en aankopen in 4 Fonteinen?

  1. Je hebt je oog laten vallen op een appartement in 4 Fonteinen, maar kan (of wil) dit nog niet meteen aankopen
     
  2. Je huurt het appartement in een eerste fase en test daarmee ook meteen de woonbuurt van 4 Fonteinen uit. In jaar 5 of 6 heb je dan de keuze om de woning verder te blijven huren, of om ze aan te kopen met een deel van jouw reeds betaalde huurgeld.
     
  3. Ben jij helemaal verkocht aan je nieuwe stek in 4 Fonteinen? Goed nieuws, je kan het appartement dan aankopen tegen de vooraf vastgelegde aankoopprijs. De aankoopoptie is geen verplichting en draagt geen meerkost.
     
  4. Beslis je toch om de woning niet aan te kopen? HappyNest verkoopt de woning aan iemand anders. De nieuwe eigenaar koopt dan de woning aan samen met het huurcontract.

Bekijk hoe het werkt

HappyNest. Huur nu, koop later.

Geef jezelf ademruimte en flexibiliteit. Geef jezelf een droomstart, met HappyNest. Met HappyNest huur je eerst jouw woning, en koop je ze later aan.

In deze video leggen we jou de stappen uit naar jouw eigen woning.

Huur nu, koop later is een product van HappyNest NV/SA met maatschappelijke zetel:Silversquare Kantersteen 47, 1000 Brussel – KBO Brussel - btw nummer: BE0802098146

Ontdek het HappyNest aanbod

Veelgestelde vragen
huren in 4 Fonteinen


Kan de aankoopprijs nog wijzigen als mijn huurcontract reeds loopt?

Neen, de aankoopsom staat vast op het moment dat jij je huurcontract ondertekent. Je weet dus bij ondertekening van het contract hoeveel je zal betalen wanneer je het huis koopt in de toekomst. 

Mag ik blijven huren als ik de woning uiteindelijk niet koop?

Indien je het pand niet wenst te kopen, kan je de woning verder blijven huren of verlaten. Het pand wordt verkocht aan een nieuwe eigenaar, deze neemt het huurcontract over conform de huurwetgeving. Indien de nieuwe eigenaar de woning zelf wil betrekken kan dat, mits een vooropzeg. 

Hoe wordt de huurprijs bepaald?

De huurprijs zal op voorhand worden gecommuniceerd en vastgelegd. We behouden ons wel het recht om deze huurprijs eventueel marktconform te indexeren in functie van de gewijzigde situatie. De huurindex is gekoppeld aan de gezondheidsindex en dient om de huurprijs aan te passen aan de inflatie. 

Kan ik elk appartement in  4 Fonteinen huren?

Je kan niet elk appartement huren in 4 Fonteinen omdat al vele bewoners hier hun nieuwe thuis vonden en een appartement reeds aankochten. Ontdek hier welke appartementen beschikbaar zijn onder het HappyNest aanbod en je met andere woorden eerst kan huren, alvorens ze aan te kopen. 

Heb je een andere vraag?

Neem een kijkje op de website van HappyNest met alle veelgestelde vragen.

CTA Elena

Interesse, vragen of suggesties?
Elena helpt je graag verder.