Stadswijk waar leefkwaliteit voorop staat

11.06.2019

“Door op zeer gezette tijdstippen samen te zitten met alle betrokkenen, zorgen we ervoor dat het masterplan perfect getoetst is aan de huidige en toekomstige behoeften van de in- en omwonenden. Het plan dat op tafel ligt wordt op die manier voortdurend tegen het licht gehouden van de hedendaagse trends en kwaliteits- en duurzaamheidseisen. Enkel op die manier kunnen we een ontwikkeling garanderen die futureproof is.”

“Als projectontwikkelaar zoeken we voortdurend naar de juiste balans tussen de eisen en ambitiesvan de overheid enerzijds en de perfecte prijs-kwaliteit anderzijds. We zijn overtuigd van de prijs-kwaliteitsbalans van dit project voor alle betrokken partijen. De stad Vilvoorde krijgt er een grote, waardevolle hoeveelheid publieke ruimte bij, de hele zone rondom de Schaarbeeklei ondergaat een transformatie en Matexi creëert op die manier een stadswijk waar leefkwaliteit voorop staat, finaal vertaald in een aaneenschakeling van aantrekkelijke producten en ruimtes. Deze nieuwe woonbuurt zal ook een voortrekkersrol vervullen in de toekomstige ontwikkelingen rondom het Kanaal in Vilvoorde en ver daarbuiten. De bijkomende woonunits zullen ongetwijfeld de nodige bedrijvigheid en animo genereren rondom onze site - en bij uitbreiding in de bredere regio. Iedereen vaart er volgens ons dus wel bij”.

 

1. De Zenne wordt grondig heropgewaardeerd. Deze waterloop, die vroeger een vrij obscuur imago had, wordt opnieuw opengewerkt en de oevers worden ingericht met wandelpaden en rustzones. 
2. Langs het Zeekanaal komt een autovrije wandelboulevard.
3. Matexi investeert ook in het tijdelijk anders bestemmen van de bestaande ruimten die vandaag nog niet ontwikkeld worden. Zo wordt een oude fabrieksgebouw momenteel gebruikt als eventlocatie, vinden er workshops plaats en opent er weldra een crèche én hebben de buurtbewoners er een moestuin. 
4. Voor wie, naast al het groen op de 4 Fonteinen-site zelf, nog meer de natuur wil ervaren, is er aan de overkant  van het kanaal ook het uitgestrekte 3 Fonteinen Park met o.a. een speeltuin, vijver, sportzone's, een brasserie en een mooie siertuin. 
5. Na een grondige sanering van de vervuilde grond werd in 2015 de eerste steen gelegd van 4 Fonteinen. Momenteel vindt de oplevering plaats van de eerste realisatie van deze nieuwe stadswijk: 't Sas. Hier vindt u doorzonappartementen met ondergrondse staanplaatsen en ruime terassen met zicht op Zenne en Zeekanaal.
6. De site wordt niet alleen dooraderd door waterwegen. Ook de buurtparken en de pleinen omzoomd door een commerciële plint zorgen voor de nodige dynamische injecties. De werken aan het Broekplein zijn ook van start gegaan.
7. In residentie 't Brughuis zal op de gelijkvloers plaats bieden aan een Carrefour en een mix van 1/2/3-slaapkamerappartementen op de vijf verdiepingen erboven. De iconische architectuur aan de hand van Crepain-Binst doet dit gebouw opvallen in het straatbeeld.