Groene zones in 4 Fonteinen helpen ontstressen
Inspiratie

Groene zones in 4 Fonteinen helpen ontstressen

36 jaar geleden kreeg het wetenschappelijk toptijdschrift Science de primeur: het eerste onderzoek naar het effect van groen op ons stressniveau leverde zulke opmerkelijke resultaten op dat het tijdschrift er meteen heel wat pagina’s voor vrijmaakte.

Amerikaanse patiënten die vanuit hun kamer zicht hadden op bomen herstelden merkbaar sneller van een operatie dan patiënten die uitzicht hadden op een blinde muur. Ze hadden ook duidelijk minder pijnstillers nodig.

Wie in een groene omgeving woont, ziet een significante invloed op zijn gezondheid.

In de jaren die volgden werd het onderwerp verder uitgespit. Maar het resultaat wees altijd in dezelfde richting. Wie in een groene omgeving woont, ziet een significante invloed op zijn gezondheid. Groen verlaagt de kans op depressie en heeft een rustgevend effect. Bij de ontwikkeling van 4 Fonteinen nemen we dat wetenschappelijk onderzoek mee. Want een buurt creëren we niet alleen om in te wonen, maar ook om in te leven. En dat leven buiten de muren van je woning is minstens even belangrijk.

Daarom zijn we fier op de twee parken die zullen worden aangelegd. Park De Vaert en park De Molens zullen samen bijna de helft van de volledige oppervlakte van 4 Fonteinen beslaan, ofwel 30.000 m² aan bomen, grasveldjes, bloemen en…wel ja bijen. Zie je jezelf al wandelen langs de kaaien? Of genietend toekijken hoe je kinderen spelen in één van de speelweiden. Of zelf een boekje lezen onder jouw favoriete boom? Dat kan allemaal.

Een park in de buurt nodigt in ieder geval uit om te bewegen en om contact te maken met de buurtbewoners. Dat zijn goede punten voor je lichamelijk en mentaal welzijn. Want een goede buurt is een hechte buurt.  En daar werken wij bij 4 Fonteinen iedere dag aan verder.
 

Meer nieuws en inspiratie

Alle berichten
CTA Elena

Interesse, vragen of suggesties?
Elena helpt je graag verder.