Een manier van leven

08.10.2019

Business Manager Klaas Lombaert van Matexi: “Het is onze betrachting om met 4 Fonteinen een volwaardig stadsdeel te ontwikkelen, dat op termijn naadloos zal aansluiten op het stadscentrum van Vilvoorde. Het wordt een site waar een aangename dynamiek heerst en waar mensen echt naartoe komen om te ontspannen, te werken, te ontmoeten,... In het ontwerp zit maar liefst een minimum van 30.000 m2 groenruimte vervaten daarbovenop nog eens 45.000 m2 publieke ontmoetingsruimte. Het nieuw aangelegde Broekplein wordt het kloppende hart van de site, omzoomd door horeca en handelszaken."

"Wie een woonst koopt in 4 Fonteinen koopt meer dan een privatieve woonst. Je koopt hier een aandeel in een groter belevingskader. Om in de zomersfeer te blijven: vergelijk het met een kamer die je huurt in een weghotel, versus een kamer in een vakantiepark. Wij ambiëren het tweede te zijn. We ontwikkelen een domein waar mensen alle dagelijkse faciliteiten en verschillende vormen van entertainment vinden vlak bij huis. De 4 Fonteinen-site vult jouw dag. In dit project koop je zoveel meer dan enkel een woonst, je koopt hier een manier van leven.”

"Het doel is om een volwaardig stadsdeel te ontwikkelen dat naadloos aansluit op het stadscentrum van Vilvoorde." - Klaas Lombaerts

Meer dan wonen alleen

Tussen de eerstesteenlegging in 2015 en de oplevering van de laatste units zullen een duizendtal families hun intrek nemen in de nieuwe appartementen en woningen. Het ambitieuze programma reikt echter verder dan wonen alleen: de site zal ook kantoren, handelsruimten, werkplaatsen en gemeenschapsvoorzieningen (denk aan een lokale meubelbouwer, een crèche,...) huisvesten. Zo zullen Carrefour (1.500 m2) en een basisschool in de loop van 2020 en 2021 hun intrede doen op de site.