Blog

01.06.2018
Investeren in 4 fonteinen, iets voor u?
We trappen ongetwijfeld een open deur in als we stellen dat het klassieke vermogensbeheer aan herziening toe is. Meer en meer wordt de investering in vastgoed naar voren geschoven als de beste manier om uw spaargeld te laten renderen. 
01.06.2018
Waar wil de Belg graag leven?
Nu de zomer voor de deur staat, krijgt iedereen zin om buiten te komen. Dat treft, want cocoonen is uit en buurten is in. Als grootste projectontwikkelaar van het land heeft Matexi een goede kijk op de belangrijkste woontrends van 2018.
01.06.2018
Kruitfabriek zet 4 fonteinen in vuur en vlam
Een masterplan ontwikkelen, de nodige vergunningen verkrijgen, de juiste partners vinden, ... dat alles vraagt tijd. Ondertussen staan gebouwen leeg en blijven terreinen open. Matexi stelt ze maar al te graag ter beschikking voor uiteenlopende tijdelijke initiatieven.
07.03.2018
Projectpartner aan het woord
De Vlaamse Waterweg NV is niet alleen de beheerder van de Vlaamse bevaarbare waterwegen, maar ook van heel wat terreinen erlangs. In Vilvoorde beheert ze het Zeekanaal Brussel-Schelde, de Zenne en een aantal percelen waarop de watergebonden bedrijvigheid in de laatste decennia is weggetrokken. In het project 4 Fonteinen staat de Vlaamse Waterweg dan ook in voor de heraanleg van het openbaar domein. Bruno Verwimp, projectingenieur…
07.03.2018
De Belg leeft op grote voet
Maak kennis met architect Niels Baeck van evr-architecten. Dit bureau staat in voor de duurzaamheidscoördinatie en is mede-auteur van het masterplan van 4 Fonteinen. Als stedenbouwkundige heeft hij een uitgesproken mening over het Vlaamse woonbeleid.
07.03.2018
Burgemeester Vilvoorde onthult stadsontwikkelingen
Vilvoorde, Zennestad en mediastad in volle groei en ontwikkeling. Een stad die haar imago van oude industriestad afwerpt en meer en meer een fiere stad aan het water wordt waar het goed is om te wonen, te werken en te winkelen. Met haar forse groei is Vilvoorde de snelst groeiende stad in Vlaanderen, getuige daarvan zijn de diverse stadsvernieuwingsprojecten die op til staan. Het geschikte moment zodoende om ons oor te luister te leggen bij…